مصرف غذای سوخته از عوامل اصلی بروز سرطان است

به گزارش وبلاگ بلاگ پو، ایرنا/کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: طبق مطالعات علمی صورت گرفته یکی از عوامل اصلی سرطان های مری، معده و روده مصرف زیاد مواد غذایی سوخته است.

مصرف غذای سوخته از عوامل اصلی بروز سرطان است

محمد شاطرپور خاطرنشان کرد: محققان به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذای سوخته خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؛ این موضوع تا حد زیادی به علت شکل گیری ماده ای به نام آکریل آمید است که هنگام پخت غذا در درجه حرارت بالا ایجاد می گردد.

وی اضافه نمود: ماده آکریل آمید در برخی غذاها مثل غلات، چیپس، سیب زمینی و سایر غذاهای حاوی نشاسته، قهوه، بیسکویت، نان برشته، گوشت کبابی و سیب زمینی کبابی وجود دارد.

این کارشناس سم شناسی درخصوص عوارض خطرناک مصرف غذای سوخته گفت: آکریل آمید سبب آسیب به DNA شده و در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

وی اضافه نمود: آکریل آمید موجود در غذای سوخته علاوه بر افزایش سرطان های روده و مثانه به سیستم عصبی آسیب زده و موجب ناباروری مردان می گردد.

شاطرپور با بیان اینکه آکریل آمید در گوشت، محصولات لبنی و غذاهای دریایی یا غذاهای خام و گیاهی وجود ندارد، اظهارداشت: آب پز و بخارپز کردن غذا معمولا سبب شکل گیری این ماده نمی گردد.

وی از شهروندان درخواست کرد برای حفظ سلامت خود و خانواده، غذاها را کمتر سرخ نمایند ضمن اینکه از مصرف غذاهای آماده تاحد امکان خودداری و بیشتر از غذاهای سالم خانگی استفاده نمایند.

منبع: همگردی

به "مصرف غذای سوخته از عوامل اصلی بروز سرطان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف غذای سوخته از عوامل اصلی بروز سرطان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید