واردات روزانه برق به 650 مگاوات رسید
به گزارش وبلاگ بلاگ پو، روزانه 650 مگاوات برق وارد کشور می شود؛ مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی برق می گوید: در حال حاضر روزانه 650 مگاوات برق از ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان به کشور وارد شده و میزان صادرات برق کشور 50 مگاوات به افغانستان است.

او روز گذشته هم گفته بود در حال حاضر نیروگاه های کشور توان تولید 54 هزار مگاوات برق را دارند، در حالی که نیاز مصرف رکورد بسیار سنگین و بزرگی را ثبت کرده و به 66 هزار و 250 مگاوات رسیده که نسبت به اوج بار سال گذشته حدود 8000 مگاوات و نسبت به روز مشابه سال گذشته 10 هزار مگاوات بیشتر است.
مدتی است که شهرهای مختلف ایران خاموشی را تجربه می کنند و این روزها خاموشی بدون برنامه دقیق انجام می شود که باعث اعتراض مردم و فعالان اقتصادی و صنعتی دشه است. وزارت نیرو علت خاموشی ها را تحریم، عدم سرمایه گذاری کافی و الگوی مصرف مردم می دانند و مردم معتقدند که برق مورد استفاده در ماینرها علت این کمبود است.
به گفته رجبی مشهدی تحریم و عدم توسعه نیروگاهی یکی از دلایل چالش کمبود برق در کشور است. از طرفی نیروگاه های برقابی در سال گذشته حدود 10 هزار مگاوات تولید برق داشتند، اکنون به طور میانه نباید بیش از 4 هزار مگاوات از برقابی ها استفاده کنیم تا امکان تأمین برق در ماه های گرم پیش رو را داشته باشیم، بنابراین امسال به علت کاهش بارندگی 6 هزار مگاوات کاهش در تولید برق نیروگاه های برقابی داریم.
رجبی مشهدی قبلاً گفته بود: امسال 3 هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت؛ از هم اکنون نیازمند مدیریت مصرف مشترکان هستیم تا بتوانیم پیک را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
او علت این کمبود را بارندگی کم در سال 1400 می داند: تا حدود 34 درصد میزان مخازن برق آبی ها نسبت به سال گذشته کمتر است. برای اینکه از واحدهای برقابی بی نیاز شده و یا کمتر استفاده کنیم باید بین 6 هزارتا 10 هزار مگاوات نیروگاه تازه بسازیم که رقم سرمایه گذاری برای ساخت این میزان نیروگاه بیش از 230 هزار میلیارد تومان بوده که سرمایه گذاری بسیار سنگینی است.
حالا دولت تصمیم گرفته از سه کشور ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان برق وارد کند و میزان صادرات برق را به حداقل برساند. قبلا برق ایران به عراق هم صادر می شد.
حالا سخنگوی صنعت برق می گوید: با وجود کمک های صنایع، کشاورزان و همه مشترکان در برنامه های مدیریت بار، تولید نیروگاه ها به علت کاهش منابع آبی، جوابگوی نیاز مصرف نیست و مجبور به اعمال خاموشی برنامه ریزی شده در بخش خانگی هستیم.
منبع: اتاق بازرگانی ایران