معرفی بالنگو و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ بلاگ پو، در اغلب نواحی معتدل و مرطوب کشورها خصوصاً نواحی مدیترانه ای و کشورهای آسیای میانه و در ایران بیشتر در دامنه های نواحی جنگلی استان های شمالی، آذربایجان غربی، فارس، کرمان، اصفهان و لرستان به

نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی بالنگو:
Lallemantia royleana Benth. می باشد.تیره گیاه:
نعناع Labiataeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری بالنگو:
گیاهی است یک ساله به ارتفاع حدود 20 سانتی متر گاهی موارد بیشتر، برگ های آن متقابل و بیضی شکل با دمبرگی کوتاه و گل های آن آبی رنگِ مایل به زرد و گاهی موارد سفید می باشند. میوه اش مدور و کمی مسطح، رنگ میوه قهوه ای و تخم داخل میوه (بالنگو)، دراز و یک طرف آن قوسی است.طبیعت بالنگو:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم، مرطوب و تر است.رویش جغرافیایی بالنگو:
در اغلب نواحی معتدل و مرطوب کشورها خصوصاً نواحی مدیترانه ای و کشورهای آسیای میانه و در ایران بیشتر در دامنه های نواحی جنگلی استان های شمالی، آذربایجان غربی، فارس، کرمان، اصفهان و لرستان به صورت وحشی می روید و به روش پرورشی هم کاشته می شود.ترکیبات شیمایی بالنگو:
از مهمترین ترکیبات شیمیایی گیاه بالنگو موسیلاژها می باشند که شامل منوساکاریدهای الالتورونیک اسید، گالاکتوز، مانوز، آرابینوز، گزبلوز، گلوکز و رامنوز می باشد.بخش مورد استفاده:
تخم بالنگوbr />نحوه مصرف:
به طور معمول به صورت خیسانده یا دم کرده استفاده می کنند.خواص درمانی:
تقویت کننده قلب و خنک کننده، ضد سرفه و برطرف کننده خشونت سینه، تقویت کننده کبد و آرام بخش، برطرف کننده یبوست و ضد نفخ، تسکین دهنده دردهای دستگاه گوارش و ضد دلپیچه، محرک قوه باه و ضد اسهال، ضد خونریزی لثه و برای خفقان هم مفید می باشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 3 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 3 آبان 1400
گردآورنده: blog.blogpo.ir
شناسه مطلب: 55980
به "معرفی بالنگو و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی بالنگو و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید